De beste peuterbedden van 2024: Top 12

Laatste update: 27 maart 2024

Ben je op zoek naar de perfecte overgang van ledikant naar een 'groot' bed voor je peuter? De stap naar een peuterbed kan een fijne tussenoplossing zijn in deze overgang. Wij hebben het zoekwerk al voor je gedaan! Ontdek onze top 12  beste peuterbedden van 2024. Deze bedden zijn niet alleen veilig en comfortabel voor je kleintje, maar ook praktisch en stijlvol voor in huis.

Wat is Het beste peuterbed?

Een ideaal peuterbed combineert veiligheid, comfort en stijl. Na veel bedjes met elkaar te hebben vergeleken, hebben we het Petite Amélie Peuterbed met Matras als het beste peuterbed van 2024 gekozen. Dit model is stevig, heeft afgeronde hoeken, een veiligheidsrekje, een flexibele lattenbodem én wordt geleverd met een koudschuim matras. Kortom, wat wil je nog meer?

Wat is een peuterbed?

Een peuterbed is speciaal ontworpen om de overgang van een ledikant naar een 'echt' bed soepel en veilig te laten verlopen. Kenmerkend voor deze bedden is het compacte formaat, passend bij de lichaamsafmetingen van een peuter. Sommige zijn voorzien van zijhekjes voor extra veiligheid. Ze zijn praktisch in gebruik en vaak verstelbaar.

 

Is jouw kindje nog wat te klein voor een peuterbed? Wij hebben ook toplijsten met de beste ledikanten en beste co sleepers voor je klaar staan!

Waarom een peuterbed gebruiken?

Een peuterbed is de ideale tussenstap voor je kind om zelfstandigheid te ontwikkelen in deze nieuwe levensfase. Het biedt niet alleen veiligheid met zijn aangepaste grootte en beschermende hekjes, maar ook comfort en een gevoel van eigen ruimte voor je kind.

 

Voor ouders is de veiligheid vaak het belangrijkste. Hierdoor weet je dat je kindje ‘s nachts niks kan overkomen, wat er weer voor zorgt dat jij beter kunt slapen.

De top 12 beste peuterbedden van 2024

Hieronder volgt een lijst met het 12 beste peuterbedden van 2024. We hebben zoveel mogelijk aanbieders en producten vergeleken, allemaal zodat jij de beste keuze kunt maken.

1

Beste peuterbed- Petite Amélie Peuterbed met Matras

We beginnen onze lijst met het beste peuterbed van 2024, het Petite Amélie Peuterbed met Matras. Dit bed is van alle gemakken voorzien en vooral heel veilig. Daarom heeft dit model een veiligheidshekje waardoor je kleine niet uit bed kan rollen. Ook heeft dit model afgeronde randen en hoeken waardoor de kans kleiner is dat je kindje zich bezeert tijdens het slapen.

 

Het Petite Amélie Peuterbed met Matras wordt (zoals de naam al zegt) geleverd met een matras. Dit is een 10 cm dik premium comfort schuim matras. De lattenbodem van dit bedje is flexibel. De combinatie van deze twee zorgt voor een heerlijke nachtrust voor je kleine.

 

Het bedje is erg stevig en eenvoudig te monteren. Let wel op: de lade die op de foto’s te zien is, wordt niet meegeleverd bij het bedje. Deze is wel apart te bestellen.

Petite Amélie Peuterbed met MatrasPetite Amélie Peuterbed met Matras uitvalhekjePetite Amélie Peuterbed met Matras gebroken wit
Petite Amélie Peuterbed met Matras
Petite Amélie Peuterbed met Matras uitvalhekje
Petite Amélie Peuterbed met Matras gebroken wit
Productspecificaties Petite Amélie Peuterbed met Matras
MerkPetite Amélie
Afmeting144 x 75 x 60 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurWit, grijs en zwart
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasJa
Voordelen Petite Amélie Peuterbed met Matras
 • Flexibele lattenbodem
 • Inclusief koudschuim matras
 • Veiligheidshekje
 • Afgeronde hoeken
 • Eenvoudige montage
 • Stevig
Nadelen Petite Amélie Peuterbed met Matras
 • Lade niet inbegrepen

Bekijk het beste peuterbed van 2024 op:

2

Kinderbed Knätten grenen

De nummer 2 van onze lijst is het Kinderbed Knätten grenen. Het is een stabiel en solide vloerbed dat in 3 verschillende maten verkrijgbaar is: 87 x 165 cm, 77x145 cm en 97x205 cm. Voor iedere kinderkamer wat wils!

 

Het bedje heeft een veiligheidshekje en wordt geleverd met een koudschuim matras. Dit matras is geschikt voor kindjes met allergieën, ademend en heeft hoge vochtdoorlatendheid.  Het Kinderbed Knätten grenen is eenvoudig te monteren.

Kinderbed Knätten grenen zijrakjeKinderbed Knätten grenen inclusief matrasKinderbed Knätten grenen
Kinderbed Knätten grenen zijrakje
Kinderbed Knätten grenen inclusief matras
Kinderbed Knätten grenen
Productspecificaties Kinderbed Knätten grenen
MerkEn.casa
Afmeting165 x 87 x 12 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurWit, grijs en hout
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasJa
Voordelen Kinderbed Knätten grenen
 • Inclusief koudschuim matras
 • Eenvoudige montage
 • Stabiel en solide
 • Veiligheidshekje
Nadelen Kinderbed Knätten grenen
 • Moeilijk schoon te maken onder het bed

Bekijk de Kinderbed Knätten grenen op:

3

Beste goedkope peuterbed - Peuterbed Puckie

Het Peuterbed Puckie is net als het Kinderbed Knätten grenen hierboven een grondbedje. Hierdoor is het lastig om de vloer onder het bedje schoon te maken, maar een grondbed biedt ook voordelen.

 

Er is namelijk geen risico dat je kindje zich bezeert door ‘s nachts uit bed te rollen aangezien het bedje zo laag bij de grond zit. Hierdoor is een veiligheidshekje ook overbodig. Dit scheelt in de prijs, Peuterbed Puckie is namelijk erg goedkoop voor een peuterbed.

 

Het bedje is eenvoudig te monteren en heeft een uniek design. Het bed heeft namelijk een dakje die je kunt versieren met bijvoorbeeld slingers of knuffels. De prijs-kwaliteitverhouding van dit bedje is top!

Peuterbed PuckiePeuterbed Puckie lattenbodemPeuterbed Puckie afwerking
Peuterbed Puckie
Peuterbed Puckie lattenbodem
Peuterbed Puckie afwerking
Productspecificaties Peuterbed Puckie
MerkLizzely Garden & Living
Afmeting146 x 78 x 122 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurWit
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen Peuterbed Puckie
 • Uniek design
 • Eenvoudige montage
 • Voordelig
 • Prijs-kwaliteit verhouding
Nadelen Peuterbed Puckie
 • Moeilijk schoon te maken onder het bed
4

Juskys Kinderbed Marli

Het Juskys Kinderbed Marli is de nummer 4 van onze lijst. Het peuterbed heeft veel weg van het Petite Amélie Peuterbed met Matras, maar dan met het dakje van het Peuterbed Puckie. In tegenstelling tot het bedje van Petite Amélie, zijn de 2 lades bij dit model wel inbegrepen.

 

Het Juskys Kinderbed Marli is stevig en makkelijk te monteren. De 2 lades zijn erg ruim en perfect om beddengoed, kleding of speelgoed in op te bergen. Het veiligheidsrekje voorkomt dat je kindje ‘s nachts uit bed kan rollen.

Juskys Kinderbed MarliJuskys Kinderbed Marli zijrekjeJuskys Kinderbed Marli bedlades
Juskys Kinderbed Marli
Juskys Kinderbed Marli zijrekje
Juskys Kinderbed Marli bedlades
Productspecificaties Juskys Kinderbed Marli
MerkJuskys
Afmeting167 x 82 x 162 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurWit, roze, groen en hout
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen Juskys Kinderbed Marli
 • Uniek design
 • Veiligheidshekje
 • Inclusief 2 lades
 • Stevig
 • Eenvoudige montage
Nadelen Juskys Kinderbed Marli
 • Dakje soms onhandig bij verschonen

Bekijk de Juskys Kinderbed Marli op:

5

VidaXL Kinderbed Raceauto

Het VidaXL Kinderbed Raceauto is een uniek peuterbed. Het is het perfecte bedje voor de jonge racefanaten onder ons. Het bedje is stevig en de verhoogde zijkanten voorkomen dat je kindje ‘s nachts uit bed kan rollen. 

 

Het VidaXL Kinderbed Raceauto is in 2 kleuren verkrijgbaar. Je kleine kan kiezen uit het blauw van de Red Bull van Max Verstappen, of toch voor een rode Ferrari. Let wel op: de montage van dit peuterbed is een hele klus. Het wordt geleverd met 87 schroeven, een boormachine wordt dus aangeraden.

vidaXL Kinderbed Raceauto roodvidaXL Kinderbed Raceauto Blauw lattenbodemvidaXL Kinderbed Raceauto Blauw
vidaXL Kinderbed Raceauto rood
vidaXL Kinderbed Raceauto Blauw lattenbodem
vidaXL Kinderbed Raceauto Blauw
Productspecificaties VidaXL Kinderbed Raceauto
MerkVidaXL
Afmeting225 x 94 x 38 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurBlauw en rood
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen VidaXL Kinderbed Raceauto
 • Uniek design
 • In 2 varianten verkrijgbaar
 • Stevig
Nadelen VidaXL Kinderbed Raceauto
 • Montage is een hele klus
6

Trend Plus Lorelli

De Trend Plus Lorelli was de nummer 1 in onze lijst met de beste meegroeibedden. Dit model is namelijk van een ledikant om te bouwen tot een peuterbed. Hij blinkt uit door zijn handige extra's: een commode, een plek om je kindje te verschonen en twee grote lades voor al het nodige. Het is een bed dat met je kind meegroeit en biedt veel opbergruimte. Het mooie is dat je kind er jarenlang plezier van heeft, tot wel 15 jaar.

 

Let op, sommige sites zeggen dat het bed van MDF is gemaakt. Dit is niet waar; het is daadwerkelijk van spaanplaat gemaakt. Ook is de maat van de matras anders dan dat de standaard is. Wanneer je een nieuwe matras nodig hebt, is het belangrijk om goed naar de maat te kijken. Neem eens een kijkje bij onze beste peutermatrassen voor inspiratie!

 

Trend Plus Lorelli combi ledikantTrend Plus Lorelli
Trend Plus Lorelli combi ledikant
Trend Plus Lorelli
Productspecificaties Trend Plus Lorelli
MerkTrend Plus
Afmeting167 x 62 x 110 cm (lxbxh)
MateriaalSpaanplaat
Bodem verstelbaarJa
Inclusief matrasNee
Garantie1 jaar
Voordelen Trend Plus Lorelli
 • Inclusief commode
 • Inclusief verschoonblad
 • Inclusief 2 grote lades
 • Schommelsysteem
 • Duurzaam (gebruik tot 15 jaar)
 • Op veel manieren om te bouwen
Nadelen Trend Plus Lorelli
 • Materiaal is spaanplaat, geen MDF
 • Matrasmaat niet standaard

Bekijk de Trend Plus Lorelli op:

7

Emma kinderbed

Daar waar het vidaxl Kinderbed Raceauto een perfect peuterbed was voor racefanaten, is het Emma kinderbed perfect voor de kleine prinsesjes. Het bedje is gemaakt van hoogwaardige materialen en is sierlijk afgewerkt. Alle randen zijn afgerond om de veiligheid van je kindje te garanderen.

 

Het bedje heeft een afneembaar veiligheidshekje wat je kindje beschermt tegen het uit bed rollen tijdens het slapen. De lade die op de foto’s te zien is, wordt erbij geleverd. Het is zelfs mogelijk om een extra matrasje in de lade te leggen. Ideaal voor logeerpartijtjes!

 

Het Emma kinderbed wordt geleverd inclusief een koudschuim matras. De lattenbodem bevat een FLEX-systeem. De combinatie van deze twee zorgt voor een heerlijke nachtrust voor je kleine.

Emma kinderbedEmma kinderbed lattenbodemEmma kinderbed wit roze
Emma kinderbed
Emma kinderbed lattenbodem
Emma kinderbed wit roze
Productspecificaties Emma kinderbed
MerkViking Choice
Afmeting164 x 84 x 70 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurWit en roze
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasJa
Voordelen Emma kinderbed
 • Inclusief lade
 • Afgeronde randen
 • Veiligheidshekje
 • Flexibele lattenbodem
 • Inclusief koudschuim matras
Nadelen Emma kinderbed
 • Matras aan de dunne kant

Bekijk de Emma kinderbed op:

8

Sebra Kili Ledikant

Het Sebra Kili Ledikant is ook een bekende van ons. Dit bedje staat namelijk ook in onze lijst met de beste ledikanten. We benoemen de Sebra Kili ook in deze toplijst omdat het product een 3 in 1 bed is. Het is makkelijk in hoogte te verstellen en wordt geleverd met extra stevige poten. Zo blijft het bedje altijd goed staan, ook als je het ombouwt. Handig is dat de spijltjes aan de voorkant eruit kunnen. Zo kan je kindje zelf uit bed klimmen wanneer ze wat groter zijn.

 

Wanneer je voor het Sebra Kili Ledikant kiest, kies je voor de toekomst. Dit bed groeit mee met je kind tot het ongeveer 7 jaar is doordat je het bed 37,5 cm langer kunt maken. Dit bed is wel wat duurder, maar dan heb je ook wat: het is stevig, ziet er mooi uit en gaat heel lang mee.

Sebra Kili LedikantSebra Kili Ledikant babykamerSebra Kili meegroeibed
Sebra Kili Ledikant
Sebra Kili Ledikant babykamer
Sebra Kili meegroeibed
Productspecificaties Sebra Kili Ledikant
MerkSebra
Afmeting112,5 x 70 x 88 cm (lxbxh)
VormRechthoek
MateriaalHout
KleurenWit
Bodem verstelbaarJa
Matras inbegrepenNee
Voordelen Sebra Kili Ledikant
 • Meegroeibed
 • Geschikt tot kinderen van 7 jaar
 • 37,5 cm langer te maken
Nadelen Sebra Kili Ledikant
 • Hoog in prijs
9

Quilola Slaap lekker ledikant

Het Quilola Slaap lekker ledikant is echt een bedje dat met je kind meegroeit, van ledikant tot peuterbed. Het is super stevig en netjes afgewerkt wat het bedje niet alleen mooier, maar ook veiliger maakt.

 

Je kunt het Quilola bedje op veel verschillende manieren opbouwen, en het in elkaar zetten gaat heel simpel. Op de plaatjes kun je zien hoe je het bed allemaal kunt veranderen. Voor deze prijs, krijg je een stevig, handig bedje dat voor verschillende leeftijden geschikt is.

Quilola Slaap lekker ledikantQuilola Slaap lekker peuterbedQuilola Slaap lekker ledikant ombouw mogelijkheden
Quilola Slaap lekker ledikant
Quilola Slaap lekker peuterbed
Quilola Slaap lekker ledikant ombouw mogelijkheden
Productspecificaties Quilola Slaap lekker ledikant
MerkQuilola
Afmeting144 x 70 x 95 cm (lxbxh)
MateriaalHout
Bodem verstelbaarJa
Inclusief matrasNee
Garantie1 jaar
Voordelen Quilola Slaap lekker ledikant
 • Degelijke kwaliteit
 • Makkelijk te monteren
 • Veilig afgewerkt
 • Op veel manieren om te bouwen (5 in 1)
Nadelen Quilola Slaap lekker ledikant
 • Voorgeboorde gaatjes aan buitenzijde zichtbaar

Bekijk de Quilola Slaap lekker ledikant op:

10

Peppa Pig Bed

Voor de Peppa fans is dit Peppa Pig Bed een leuke optie. Het is een uniek, vrolijk bedje waar de meeste kinderen erg blij mee zullen zijn. Het bedje is stevig en eenvoudig te monteren. Het bedje is ook niet zo duur, dit maakt de prijs-kwaliteitverhouding erg goed.

 

De verkoper van dit product biedt naast het Peppa Pig Bed ook nog een PAW Patrol Peuterbed en een My Little Pony Peuterbed aan. Voor ieder wat wils dus!

Peppa Pig bedmy little pony peuterbedpaw patrol bed
Peppa Pig bed
my little pony peuterbed
paw patrol bed
Productspecificaties Peppa Pig Bed
MerkPeppa Pig
Afmeting143 x 77 x 60 cm (lxbxh)
MateriaalHout
KleurGeel en blauw
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen Peppa Pig Bed
 • Uniek ontwerp
 • Stevig
 • Eenvoudige montage
 • Prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen Peppa Pig Bed
 • Geen handig extra’s
 • Basic peuterbed

Bekijk de Peppa Pig Bed op:

11

Petite Amélie Peuterbed Cerise

Het Petite Amélie Peuterbed Cerise is het tweede model van Petite Amélie uit onze lijst. Dit merk blinkt uit in de afwerking van de bedjes die zij aanbieden. Alles ziet eruit om door een ringetje te halen. Dit bedje is onderdeel van een grote collectie, matchende kinderkamer meubelen.

 

Het bedje heeft een veiligheidsrekje en een flexibele lattenbodem. Het Petite Amélie Peuterbed Cerise is stevig, omdat het gemaakt is van massief hout en plaatmateriaal. Hierdoor is het bedje ook duurzaam, hij gaat lang mee.

Petite Amélie Peuterbed NaturelPetite Amélie Peuterbed Naturel hout
Petite Amélie Peuterbed Naturel
Petite Amélie Peuterbed Naturel hout
Productspecificaties Petite Amélie Peuterbed Cerise
MerkPetite Amélie
Afmeting146 x 75 x 60 cm (lxbxh)
MateriaalHout en MDF
KleurHout en wit
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen Petite Amélie Peuterbed Cerise
 • Veiligheidsrekje
 • Flexibele lattenbodem
 • Stevig
 • Duurzaam
Nadelen Petite Amélie Peuterbed Cerise
 • Geen matras meegeleverd

Bekijk de Petite Amélie Peuterbed Cerise op:

12

Kinderbed Vindafjord

De hekkensluiter van onze lijst met de beste peuterbedden is het Kinderbed Vindafjord. Het is een stabiel en solide bedje voor een niet al te hoge prijs. Dit model heeft een uniek ontwerp door het dakje dat erop zit, net als bij het Peuterbed Puckie. Ook is dit een grondbed waardoor een veiligheidsrekje niet noodzakelijk is.

 

Het Kinderbed Vindafjord is eenvoudig te monteren. Het bedje is in verschillende maten verkrijgbaar, maar neemt door de lengte van 200 cm over het algemeen veel ruimte in beslag.

Kinderbed Vindafjord lattenbodemKinderbed Vindafjord zijkantKinderbed Vindafjord
Kinderbed Vindafjord lattenbodem
Kinderbed Vindafjord zijkant
Kinderbed Vindafjord
Productspecificaties Kinderbed Vindafjord
MerkEn.casa
Afmeting205 x 96 x 134 cm (lxbxh)
MateriaalBamboe
KleurHout
Bodem verstelbaarNee
Inclusief matrasNee
Voordelen Kinderbed Vindafjord
 • Stabiel en solide
 • Eenvoudige montage
 • In verschillende maten verkrijgbaar
Nadelen Kinderbed Vindafjord
 • Neemt veel ruimte in beslag

Bekijk de Kinderbed Vindafjord op:

Benieuwd naar wat de beste peuterbedden bij onze partners zijn? Bekijk dan hun aanbevelingen via de onderstaande buttons!

Waar op letten bij een peuterbed?

Veiligheid

Controleer of het bed voldoet aan de veiligheidsnormen. Een peuterbed moet natuurlijk solide en stevig zijn. Afgeronde hoeken worden aangeraden om te voorkomen dat je kindje zich bezeert door zich te stoten. Bij hoge bedjes raden wij aan om te kiezen voor een zijrekje. Let op: deze moet hoog genoeg zijn om uit bed rollen te voorkomen.

Comfort

Kies een matras en bedbodem die de juiste ondersteuning bieden. Flexibele lattenbodems zijn hierin een groot voordeel. Let daarnaast goed op de afmetingen van het bed. Het matras moet goed passen binnen het bedframe. Zorg er ook voor dat je kindje er niet te snel uitgroeit

Design

Het bed moet niet alleen praktisch zijn, maar ook passen bij de stijl van de kinderkamer en de smaak van je kind. Sommige peuterbedden vallen binnen een bepaalde collectie, waardoor er meer meubelen zijn waarmee je de kinderkamer kunt samenstellen.

Duurzaamheid

Ga voor materialen van hoge kwaliteit die tegen een stootje kunnen, zodat het bed meerdere jaren mee kan gaan. Dit is goed voor de planeet en de portemonnee.

Voordelen van het gebruik van een peuterbed

Het grootste voordeel van een peuterbed is de veiligheid die het biedt met zijn aangepaste grootte en zijrekjes. Andere voordelen zijn:

 

 • Een peuterbed bevordert de zelfstandigheid van je kind, doordat het uit bed klimmen gemakkelijker wordt
 • Een peuterbed biedt comfort, met een matras en bedframe dat speciaal ontworpen is voor de lichaamsbouw van een peuter
 • Een peuterbed is vaak veelzijdig, met modellen die meegroeien met je kind of extra opbergruimte bieden voor speelgoed en beddengoed

We helpen je graag bij het vinden van het beste peuterbed

We helpen je graag bij het vinden van het beste peuterbed. Nog niet zeker welke het wordt? Bekijk onze volledige top 12 beste peuterbedden dan nog eens.

 

Ben je op zoek naar meer producten voor de kinderkamer? Wij hebben een lijst opgesteld met alle benodigdheden om je kindje goed te laten slapen. Of bekijk een van onze andere toplijsten vol met koopadvies.

Geschreven door: Julian Hendriks
Julian is al ruim 2 jaar werkzaam als online marketeer. Hij doet graag onderzoek naar de beste huishoudelijke en technologische producten en geeft hier advies over in zijn blogs. Hij weet als geen ander hoe hij de beste koopjes voor je uit kan zoeken!
chevron-leftchevron-rightcheck-circleminus-square